USA:n patenttivirasto lakkauttaa AFCP 2.0 -ohjelmansa

Yhdysvaltain patenttivirasto (USPTO) ilmoitti äskettäin päätöksestään lopettaa After Final Consideration Pilot Program 2.0 -ohjelmansa. Viimeinen päivä hakea mukaan AFCP 2.0 -ohjelmaan on 14.12.2024.

Oliko AFCP 2.0 tehokas?

Kokemuksemme mukaan pääsy AFCP 2.0 -ohjelmaan oli suhteellisen riippuvaista tutkijasta ja subjektiivista. Toimiessaan ohjelma mahdollisti hakijan tehdä tarkentavia ja/tai ”vähäisiä” aineellisia muutoksia patenttivaatimuksiin After Final -vaiheessa,  antaen tutkijalle jonkin verran lisäaikaa hakemuksen tutkimiseen. Tämän ansiosta tutkijat suhtautuivat todennäköisesti vähemmän hylkäävästi merkittäviin vaatimusten muutoksiin (Final Office Action -vaiheen jälkeen) Advisory Action -välipäätöksessä, perustellen niitä ”lisätutkimusta ja -arviointia vaativiksi”.

 

Miksi AFCP 2.0 -ohjelma päätettiin lopettaa?

AFCP 2.0 -ohjelma lopetetaan taloudellisista syistä. USPTO:n mukaan ohjelma on aiheuttanut merkittäviä hallinnollisia kustannuksia, ja USPTO:n ehdottama maksujärjestelmä näiden kustannusten kattamiseksi kohtasi julkista vastustusta.

 

Mitä seuraavaksi?

AFCP 2.0 -ohjelman loppuminen tarkoittaa, että hakijoiden on jatkossa harkittava entistä tarkemmin, tehdäänkö vaatimuksiin muutoksia Final –välipäätöksen jälkeen.

Ilman AFCP 2.0 -ohjelmaa After Final -vaihtoehdot ovat seuraavat:

  • Tapaaminen tutkijan kanssa ennen muita toimia, jotta voidaan neuvotella ja/tai sopia muutoksista tai perusteluista hylkäyksen voittamiseksi
  • After Final -vastine vaatimusten muutoksilla ja RCE:llä (Request for Continued Examination)
  • After Final -vastine ilman merkittäviä vaatimusten muutoksia
  • Valitusilmoitus (Notice of Appeal) joko Pre-Appeal Briefin kanssa tai ilman, jolloin hakemuksen tarkasteluun otetaan mukaan kolmas osapuoli
  • Appeal Brief (valitus)
  • Uusi hakemus erilaista vaatimuskokonaisuutta varten
  • Hakemuksen rauettaminen

 

Strategiat tutkimusprosessin tehostamiseksi ja RCE-/jatkoaikamaksujen välttämiseksi

Kaikilla yllä mainituilla vaihtoehdoilla on hyvät ja huonot puolensa. Paras strategia on kuitenkin välttää tilanne, jossa Final -välipäätösvaiheessa tutkija ei ole vielä arvioinut hakijan kannalta tärkeää aineistoa. Tämä on erityisen tärkeää, kun USPTO:n tammikuussa 2025 voimaan astuvat maksukorotukset nostavat jatkokäsittelypyynnön (RCE) ja lisäaikamaksujen hintoja entisestään.

RCE- ja lisäaikamaksujen välttämiseksi suosittelemme tarkastelemaan hakemusta ja siihen liittyviä ulkomaisia hakemuksia huolellisesti ja tekemään tarvittavat muutokset ja lisäykset eri vaiheissa ennen Final -välipäätöstä, kuten:

  • Hakemuksen vireillepanon yhteydessä
  • Ennen ensimmäisen välipäätöksen saamista
  • Jos/kun vastataan rajoitus- tai lajinvalintavaatimukseen.
  • Jos/kun vastataan Non-Final -välipäätökseen.

 

Laine IP:n asiantuntijoiden tavoitteena on tehdä Yhdysvaltain patenttimenettelystä mahdollisimman tehokasta ja tarkoituksenmukaista asiakkaidemme liiketoimintatavoitteiden mukaisesti. Jos sinulla on kysyttävää tästä artikkelista tai Yhdysvaltain patenttikäytännöstä yleisesti, ota yhteyttä US-tiimimme.

Jaa artikkeli