Keksintöjen kartoitus

Tiedosta IPR-potentiaalisi!

Kehitätkö uutta tuotetta tai jo olemassa olevaa aina vain paremmaksi ja paremmaksi? Onko sinulla ideoita ja ratkaisuja ongelmiin? Mikäli vastasit edellä oleviin kyllä, sinulla saattaa olla aineetonta omaisuutta, jota kilpailijasi voivat hyödyntää, jos et suojaa sitä. Keksintöjen kartoitus -palvelullamme voit käydä läpi tuotekehityshankkeesi tulokset asiantuntijamme kanssa, kuten tuotteesi uudet piirteet tai valmistusmenetelmäsi parannukset, ja saada toimintasuunnitelman niiden suojaamiseksi IPR:ien avulla.

Palveluumme kuuluu:

 • keskustelu vastuuhenkilönne kanssa, jossa selvitetään taustatiedot ja tavoitteet
 • ”Keksintöjen kartoitus”-työpaja (2-3 h), johon osallistuvat tiiminne (esim. projekti- ja tuotevastaava) ja meiltä ainakin yksi asiantuntija. Tämän yhteisen session tarkoituksena on
  • käydä läpi uudet tekniset ja/tai muotoilulliset ominaisuudet sekä arvionne niiden liiketoiminnallisesta merkityksestä
  • tunnistaa ne piirteet, jotka voisivat olla suojattavissa patentilla, tavaramerkillä ja/tai mallisuojalla
  • käydä läpi asiantuntijamme alustavat kommentit piirteiden suojattavuudesta ja suojauksen hyödyistä.
 • yhteenvetoraportti
  • löytyneet uudet ominaisuudet ja niihin liittyen esille tullut liiketoiminnallinen merkitys ja mahdolliset aiemmat IPR-oikeudet
  • kustannustehokas ehdotus IPR-jatkotoimenpiteistä.

Peruspaketti 1100 €

Peruspakettimme sisältää yhden asiantuntijamme arvion, yhteisen työpajan ja yhteenvedon. Asiantuntija voi tilanteesta riippuen olla erikoistunut joko patentteihin ja hyödyllisyysmalleihin tai tavaramerkkeihin ja mallisuojiin. Hinta sisältää noin viisi tuntia asiantuntijatyötä.

Laajempi palvelupaketti 1500 €

Laajempi palvelupakettimme sisältää sekä patentti- että tavaramerkkiasiamiehen arvion, yhteisen tapaamisen ja yhteenvedon. Laajempi kokonaisuus kannattaa valita silloin, kun käsillä oleva kehityskohde sisältää sekä teknisiä että muotoilullisia uusia piirteitä. Hinta sisältää noin kahdeksan tuntia asiantuntijatyötä.

Huomaathan, että hinnat eivät sisällä alv:tä eikä mahdollisia matkakustannuksia. Teemme erillisen tarjouksen laajoille selvityksille.